Vásárlási feltételek

Az Axico Informatikai Kft.-nél közvetlenül történő vásárlásokra a következő feltételek érvényesek:

Termékválaszték
Termékválasztékunk webáruházunkban, illetőleg honlapunkon, az árlisták menüpontban tekinthető meg. A weblapunkon néhány súlyponti termékről, valamint az aktuális akciókról található tájékoztatás. A termékek leírásában szereplő műszaki paramétereket a gyártóktól vesszük át, melyek tájékoztató jellegűek és a gyártó előzetes bejelentése nélkül is változhatnak. Minden vásárlás előtt a legszélesebb körű tájékoztatást és szaktanácsadást biztosítjuk Vásárlóink részére. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy forgalmazott termékeink a gyártó által előírt paramétereket teljesítik, így a termék egy elképzelt feladatra való alkalmatlansága, illetve az ezzel kapcsolatos esetleges vevői elégedetlenség nem tartozik a műszaki támogatás vagy a jótállási kötelezettségek körébe. Üzletünkben új eszközöket forgalmazunk, ezért termékeket nem áll módunkban visszavásárolni.

Árak
Árainkat (tájékoztató jelleggel) mind bruttó, mind nettó formában honlapunk árlisták menüpontja tartalmazza. Az árlista különböző árkategóriákat tartalmaz a partner státuszának, illetve vásárlási gyakoriságának megfelelően. Kérésre írásbeli árajánlatot adunk. Az írásos árajánlatban szereplő árakat az érvényességi határidőig tartjuk.

Megrendelés
A raktáron tartott termékekre szóban, telefonon, írásban fogadunk el megrendelést. Egyedi, speciális termékek csak írásban rendelhetők. Írásbeli megrendelést írásban igazolunk vissza. Az Axico Kft. egyedi rendelések esetében csak olyan határidőig fogadja el a rendelés törlését, amíg beszállító partnere anyagi és jogi következmények nélkül elfogadja a rendelés lemondását. Amennyiben a beszállító lemondási díjat, szállítási és kezelési költséget számít fel, azt az Axico Kft jogosult a Vevőre áthárítani. Amennyiben a beszállító a rendelés törlését elutasítja, Vevő köteles az árut átvenni, és a vételárat megfizetni.
A webáruházainkban való vásárlást az adott webáruházra vonatkozó Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) szabályozzák.

Szállítási határidő
A szóban megrendelt termékeknél munkatársaink tájékoztatást adnak a rendelkezésre állásról, amennyiben a termék nincs raktáron, a várható beérkezésről. Az írásbeli árajánlat a megrendeléstől számított beérkezést, a visszaigazolás a tényleges rendelkezésre állást tartalmazza. Amennyiben a termék a visszaigazolásban szereplő határidőnél három nappal később kerülhet csak leszállításra, az Axico Kft. szóban, kérés esetén írásban értesíti partnerét a beérkezés idejének módosulásáról.

Áruátvétel, házhoz szállítás
Az áruk általános esetben az Axico Kft. székhelyén (1139 Budapest, Frangepán utca 11.) vehetők át. Kérésre külön megállapodás alapján az árut házhoz szállítjuk, kérjük kattintson ide a további feltételek megismeréséhez.

Fizetés módja
Készpénzzel, előre utalással vagy bankkártyával. Bankkártyás fizetésnél szükséges a személyazonosságot igazoló dokumentum bemutatása. Intézményi végfelhasználók esetén, amennyiben átutalással kívánnak fizetni, szükség van külön megállapodás (Szállítási szerződés) kötésére. Viszonteladóinkkal a fizetés feltételeit a viszonteladói megállapodás tartalmazza. Átutalás esetén az áru ellenértékének az Axico Kft. bankszámlájára érkezéséig a tulajdonjogot fenntartjuk.

Jótállás
Jótállási feltételeinkről honlapunkon, a garancia menüpontban adunk részletes tájékoztatást.

Egyebek
A fentiekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó rendelkezései az érvényesek.